• Tretmani lica

DERMAPEN TERAPIJA MIKROIGLICAMA MICRONEEDLING

Dermapen tretman mikroiglicama savršen je tretman koji doskače izazovima današnjeg životnog stila tako da obnavlja kožu i time postiže svježiji izgled u svakoj prilici. Tretmani s mikroiglicama potiču kožu na proizvodnju kolagena i regeneraciju te smanjuju izraženost ožiljaka i strija.

Opis zahvata

Dermapen tretman mikroiglicama vrlo je efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija.

Radi se o proizvodu osmišljenom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.
Dermapen sadrži 12 mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.
Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu.

Tako se stimulira proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože.

Upravo tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.
Zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana).

Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka.
Mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no naš organizam svejedno reagira na intruziju, odnosno prodor.

Živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina.

Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.
Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, potrebno je imati strpljenja.
Za prve rezultate tretmana potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana.

Dermapen terapiju mikroiglicama preporučujemo za:

 • Ublažavanje i smanjenje bora
 • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
 • Pomlađivanje lica
 • Zatezanje kože
 • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
 • Ublažavanje strija

Oporavak

Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža će na dodir biti toplija nego obično.
Ovo je normalna reakcije kože i u roku od 1 - 2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati.

Mjere opreza

Preporuka je izbjegavati sunce i solarij 10 dana nakon što se napravi Dermapen tretman mikroiglicama. Nakon toga obavezno svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom.
48 – 72 sata nakon tretmana možete početi koristiti svoje uobičajene proizvode za njegu kože, a tonike na bazi alkohola izbjegavajte 10 – 14 dana nakon tretmana. Također, izbjegavajte proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu, glikolnu kiselinu i TCA kiselinu.
Ako imate otvorene rane, tretman se ne može primijeniti.
Također, ne preporučujemo tretirati netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja.
Dermapen koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija njega te tako izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije. 


CooLifting “Beauty Gun” TRETMAN

Neinvazivno tretiranje LICE , VRAT, DEKOLTE

CoolLifting tretman je najnovija vrsta Beauty Gun tehnlogije kojom se u tkivo u kratkom vremenu (svega 4min), na niskoj temperaturi i pod visokim tlakom upucavaju visokokoncentrirani atomizirani aktivni sastojci hyalurona, i peptida. To je uistinu najspektakularniji tretman koji u kratkom vremenu postiže efekat zaglađivanja kože,uklanja površinske bore te bitno reducira duboke bore. Prednost tretiranja su brzina i momentalno vidljiv efekat, bez traumatiziranja kože, nema edema,nema podljeva- lice je nakon tretiranja spremno za izlazak!

Kome je namijenjeno? Svim osobama koje žele u kratko vrijeme bez nuspojava izledati mlađe, svima koji ne vole “iglu” ili “nož”, svima koji žele izgledati lijepo,njegovano sa prirodnom ekspresijom lica.


GOLD 24 KA

Fantastična anti-age njega čiste raskoši

Zlato, latinskog imena Aurum, je dragocjena kovina, koja simbolizira Sunce i koja svojom sjajnom bojom još od davnina privlači ljude kao magnet. Zbog svoje rijetkosti, bljeska i trajnosti zlato je oduvijek cijenjeno kao simbol moći, bogatstva i ljepote u svim kulturama.

Zlato dokazano djeluje u smislu pomlađivanja kože, glađenja linija i bora te poboljšanja tonusa kože. Koža, njegovana zlatom, postaje vidljivo glađa i prekrasnog sjaja. Djelovanje zlata pozitivno utiče na:

 • smanjenje degradacije kolagena i elastina, koji su ključni za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože,
 • poticanje cirkulacije u koži,
 • smanjenje razine slobodnih radikala i uspostavljanje zaštite od vanjskih stres faktora koji uzrokuju starenju kože,
 • lom svjetlosti, koji stvara optičku iluziju svjetlije, mlade kože bez nepravilnosti.

Proizvodi kozmetičke linije GOLD 24 Ka imaju dodane sitne komadiće čistoga zlata koji, iz skrivenih dubina zemljine unutrašnjosti, u kožu donose pozitivnu energiju, a sa mekim odsjajem svjetlosti dočaravaju na koži raskošni sjaj i glamurozni izgled. U kombinaciji s izoflavonima potvrđeno:

 • poboljšaju debljinu kože,
 • povećaju hidrataciju kože,
 • izglađuju i učvršćuju kožu.

HYALURON

Prirodna hidratantna njega kože

Linija proizvoda HYALURON je napravljena na temelju revolucionarnog, patentiranog oblika hijaluronske kiseline. Ona zbog male molekulske mase prodire duboko u kožu i potiče proizvodnju živih stanica, koje tvore dva glavna proteina u koži: kolagen i elastin.

Linija HYALURON koži vraća vlastitu zalihu vlage i djeluje s učinkom trenutnog i odmah uočljivog liftinga. Tonus i elastičnost koće su poboljšani. Tekstura kože postaje glađa i više punija, crte lica su obnovljene. Ten ponovno dobiva mladenački izgled, a koža je glađa, meka i baršunasta na opip. Taj mladenački i svjež osjećaj ostaje na koži kroz cijeli dan.

Patentirana hijaluronska kiselina:

 • je 100% prirodni sastojak,
 • djeluje odmah i sa dugotrajnim rezultatom,
 • je usklađena sa Eco cert certifikatom,
 • je patenirani aktivni sastojak iz biljnih, obnovljenih izvora,
 • je dobivena bioničnim procesom pomoću genetsko nepromijenjenih korisnih bakterija koje oponašaju potpuno prirodnu produkciju,
 • ima malu molekularnu masu 15-50 kDA,
 • ima sposobnost intenzivnog penetriranja u epidemis i dermis, gdje utječe na normalizaciju hidratacije - kroz dvije funkcije regulira unutrašnju hidrataciju kože.

AHA njega kože s voćnim kiselinama

Program proizvoda AHA nudi brojne mogućnosti i najbolje rezultate u rješavanju problema i nedostataka kože budući da:

 • djeluju kao organski piling
 • potiču obnavljanje kože
 • uklanjaju manje borice i smanjuju izraženost većih
 • kožu izvrsno čiste i smanjuju raširene pore
 • uklanjaju nepravilnosti u pigmentaciji
 • normaliziraju izlučivanje žlijezda lojnica

AROMATERAPIJA


ACNE

U kozmetičkim salonima stučnom njegom možete pomoći većini osoba koje se bore s nečistom kožom ili kožom s aknama. Samo 15 posto osoba treba medicinsko liječenje.

Preparati i u njih ugrađeni sastojci obuhvaćeni programom ACNE udovoljavaju zahtjevima za poboljšanje ili potpuno izlječenje nečiste kože ili kože s aknama koje se pojavljuju kao posljedica suvišnog izlučivanja masnoće. Proizvodi linije ACNE primjereni su za njegu lica i tijela.


MEZOTERAPIJA BEZ IGLE (MEZOPORACIJA)

Uspješno se primjenjuje kod sljedećih problema-promjene nastale starenjem,pad tonusa lica,posebno vidljiv na donjem dijelu lica koje jednostavno podliježe gravitaciji,promjena svježine lica,bore i linije,tamni kolutovi oko očiju,promjene pigmentacije,fleke,pjege,podbradak,promjene na vratu i dekolteu-bore,opuštenost. Primjenjuje se i za redukciju celulita.

PREDNOSTI MEZOPORACIJE U ODNOSU NA KLASIČNU MEZOTERAPIJU su višestruke:

 • neinvazivna je i potpuno bezbolna
 • nema podliva,modrica ni otoka,niti potrebe za anesteticima
 • nema rizika od infekcija
 • penetracija aplikovanih supstanci je mnogostruko veca
 • aktivne supstance se unose ravnomjerno u kožu

 Broj tretmana za zeljeni efekat je individualan i zavisi od regije i problema koji se tretira,Preporučljivo je najmanje 6 tretmana a najviše 10 u jednoj seriji.

TRETMAN SE RADI SVAKI TREĆI DAN.

48 sati nakon tretmana ne preporučuje se odlazak u solarijum,saunu,bazen,nanosenje kozmetičkih preparata na tretiranu regiju kao ni teža fizička aktivnost.

KONTRAIDIKACIJE ZA RAD

Tretman ne treba raditi u trudnoći,kod oboljelih od epilepsije,karcinoma,dijabetesa,prisustvu metalnih proteza u tijelu,kod osoba sa pacemakerom,promjena na licu(aktivni upalni procesi,melanoma,aktivne akne...)
Neželjenih efekata na sam proces terapije u smislu iritacije ili reakcije tkiva NEMA,osim ako postoji alergija na neki od sastojaka.

ULTRA PEEL & PDT LED

**Kombinacija biološki aktivnog svjetla i ultrazvučne špatule**

PDT svjetlo je poznato i pod imenom "Čarobno Svjetlo". Fotonski dinamički instrument (Photon Dynamical Instrument) daje biološki aktivno hladno svjetlo, koje ne proizvodi visoku količinu toplote. Ono se primjenjuje kao niskoenergetska (low-energy) i jedinstvena optička tehnologija za njegu i liječenje kože. Prirodno je i blago. Nema nepoželjna i prateća dejstva. Prikladno je za sve tipove kože, a naročito je korisno za primjenu na veoma nadražljivoj koži, na aknama na koži i ima izrazito dejstvo na one kože koje se nalaze u fazi ozdravljenja i oporavka.

ULTRAZVUČNA ŠPATULA je neinvazivna, usavršena metoda pilinga kojom se postiže nježna, ravnomjerna i kontrolisana eksfoliacija, a sama koža postaje glatka i blistava da zrači.

Kombinacija Ultrazvučne špatule i LED tretmana:
- Ravnomjernom eksfoliacijom postiže se bolja priprema lica za efekat led svjetla
- Ujednačena boja i struktura kože, svjež i podmlađen izgled!

 

GUA SHA MASAŽA LICA